Under 2020 har Camilla Adolfsson arbetat med att skriva en bok på uppdrag av IHM. Resultatet, ”Historien om IHM. Från kvällskurs i marknadsföring till etablerad affärsskola”, har nu kommit ut på Santérus Förlag.

Läs mer »

– Egentligen är jag mest intresserad av varför en människa väljer att gå över gränsen. Mats Ahlström, aktuell med sin femtonde kriminalroman och som lärare i deckarförfattande, berättar för Lars Hjertberg om sina drivkrafter, i en artikel för Göteborgs-Posten.    

Läs mer »

Världen finns här heter projektet som Fatima Grönblad gått och klurat på under de år hon arbetat som SFI-lärare. Idén är att sammanföra elever på SFI med elever i grundskolan och gymnasiet, och skapa lärande i de personliga mötena. Att SFI-eleverna kan dela med sig av erfarenheter och kunskaper som kan kopplas till det som eleverna […]

Läs mer »

Camilla Adolfsson har fått fortsatt förtroende av Filmkontoret, Göteborgs Stads satsning på film och rörliga bilder. Nytt avtal är påskrivet och det kommande året fortsätter hon att skriva texter om film och filmbransch och även att regelbundet intervjua månadens instagrammare.    

Läs mer »

– Vi brukar kalla det en kickstart för hjärnan.

Sofia Nyström, idrottslärare på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby, berättar om de två extra idrottspass i veckan som sjuorna har, allt enligt inlärningsrön och metodik från Chicago. I en artikel av Mats Fahlgren för tidningen Framtidens karriär  – Grundskollärare. 

Läs mer »