Camilla Adolfsson har fått fortsatt förtroende av Filmkontoret, Göteborgs Stads satsning på film och rörliga bilder. Nytt avtal är påskrivet och det kommande året fortsätter hon att skriva texter om film och filmbransch och även att regelbundet intervjua månadens instagrammare.    

Läs mer »

– Vi brukar kalla det en kickstart för hjärnan.

Sofia Nyström, idrottslärare på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby, berättar om de två extra idrottspass i veckan som sjuorna har, allt enligt inlärningsrön och metodik från Chicago. I en artikel av Mats Fahlgren för tidningen Framtidens karriär  – Grundskollärare. 

Läs mer »

Vad är egentligen en bra bild? Den 21 maj packar Camilla Adolfsson ner kameran och drar till Kalmar för att komma närmare svaret på den frågan. Hon har fått plats på Fojokursen ”Fånga bilden” och kommer under en veckas tid att fördjupa sina kunskaper i bildjournalistik och meningsfullt bildberättande.    

Läs mer »

– En grupp kan sluta sig kring många saker. Att lyckas. Eller att det är för jävligt här.

Kerstin Lilje Brinck, organisations- och ledarutvecklingskonsult, pratar om hur man kan motverka gnällkulturer, i en artikel av Fatima Grönblad för tidningen Publikt.

Läs mer »
motet

Under några månader 2017 följde Magnus Sundberg en grupp ungdomar mellan sex och femton år, som möttes för att göra teater- och dansföreställningen En stund på Jorden. Bilderna resulterade i en bejublad utställning på Frölunda Kulturhus. Nu blir de också fokus för ett eget nummer av hans dokumentära bildmagasin Eyewitness.nu. – Det handlar om möten […]

Läs mer »