Hallå där Fatima Grönblad …

… du har precis utbildat dig till skolinformatör hos RFSU. Vad gör en sådan?

– Jag ska informera om sex och samlevnad på lätt svenska, för förberedelseklasser med elever som är nyanlända.

Men du fortsätter att arbeta som journalist också?

– Javisst, det här är bara en sidoverksamhet. Idén har sprungit ur mitt intresse för genusfrågor och sexualpolitik, som jag skrivit om i många år. Det är ett sätt för mig att engagera mig i de frågorna även ute i verkligheten.

Det kanske också kommer att ge dig nya uppslag …?

– Ja, under utbildningens gång jag har skrivit ner en hel lista på idéer. Jag har också blivit inspirerad av att jobba med ‘lätt svenska’. Det har gett mig en del tankeställare i mitt vanliga skrivarbete.

När har du ditt första uppdrag?

– Den fjärde november.

Lycka till!

Kommentering är avstängd på inlägg äldre än 30 dagar.