JOURNALISTISK INRIKTNING:

Skriver om arbetsliv och arbetsmiljö, genus- och jämställdhetsfrågor och ägodelande/kollaborativ ekonomi. Det blir också utflykter till andra ämnesområden när jag hittar spännande infallsvinklar. Gillar utmaningen i att gestalta komplexa frågor och skeenden i en lättläst och lockande form. Arbetar mest med text men även med foto, grafisk form och radio.

BAKGRUND:

Journalistutbildningen på JMG i Göteborg (150 hp) samt studier i statsvetenskap, antropologi, ekonomisk geografi, grafisk form, kommunikationsvetenskap och svenska som andraspråk. Jobbade på Landstingsvärlden och Sydsvenskan innan jag blev frilans 2002.

AKTUELLA UPPDRAGSGIVARE:

Publikt, Vision, Ottar, Språktidningen, Fastighetsfolket, Arbetsliv, Chefen i fokus.

OCH…

Älskar allt som har med rytm att göra: Dansar salsa, lindy hop och spelar brasilianskt slagverk. Gör längre reportageresor då och då, resorna har bland annat gått till Bolivia, Brasilien och Östafrika.

GÖR JUST NU:

Planerar resa till Colombia för att se hur det går till när fredsavtalet implementeras i praktiken – när Farc-soldater ska hitta en plats i samhället och mark ska återbördas till sina ägare i specialdomstolar.

ARBETSPROVER:

Delad glädje, dubbel glädje

Varför kasta fina kläder och saker, när det kan finnas grannar som har glädje av dem? Så tänker Erika Rodriguez Lindgren, en av besökarna i Pennygångens gratisbutik. Den är ett av många exempel på hur människor hittar nya sätt att dela resurser med varandra. Läs mer

Publicerad i Hem och hyra, dec 2017

Mens – inget för biståndet?

Flickor och kvinnor stannar hemma från skola och arbete flera dagar varje månad runt om i världen – för att de inte har tillgång till mensskydd. Ändå är menshygien en fråga som stått långt ner på biståndsgivarnas dagordning. Nu märks en långsam förändring. Läs mer.

Publicerad i Omvärlden, feb 2016

Viktigt att tänka igenom vägen framåt när du kört fast

Om du längtar efter förändring ligger det nära till hands att söka sig vidare i yrkeslivet. Men är det ett nytt jobb du behöver? För att få klarhet behöver du se din livs- och arbetssituation ur ett vidare perspektiv. Det kan vara bra att ta hjälp för att hitta rätt. Läs mer.

Publicerad i Publikt, feb 2017

Närmare till chefen med delat ledarskap

Tidigare hade Staffan Skarrie ensamt ansvar för över 70 medarbetare. Nu delar han chefsskapet på enheten Fysioterapi Mölndal med Gunilla Kjellby Wendt. Det ger möjlighet att ta mer helgjutna beslut. Samtidigt upplever personalen att de har fått närmare till sina chefer. Läs mer.

Publicerad på Suntarbetsliv.se, dec 2016

Tre sätt att hantera din oro

Oron är mänsklig, begriplig och till och med konstruktiv ibland. Men den kan också bli ett hinder i vardagen, såväl privat som på jobbet. Genom att lära dig se och hantera din oro kan du släcka din egen varningslampa när den inte behövs och vara mer närvarande i livet. Läs mer.

Publicerad i Arbetsliv, nr 6 2017

 

SAGT OM MIG:

Åsa Hammar, Suntarbetsliv.se:

”Tack för två jättebra, välskrivna och mycket intressanta artiklar! Bilderna är också bra! Jag tycker du är en väldigt duktig skribent, och det är skönt att du har sådan koll på vilken typ av texter vi är ute efter.”

Ewa-Maria Kriegholm, Fastighetsfolket:

”Vilket fint reportage! Bra flyt och ledig språk som känns nära de intervjuade.”

Marianne Zetterblom, Arbetsliv:

”Nu har jag läst. Superintressant och välskrivet reportage!! Du fick verkligen med bra intervjupersoner och alla aspekter av det hela. Intressant knorr på slutet också.”