JOURNALISTISK INRIKTNING:

Skriver om arbetsliv och arbetsmiljö, skolfrågor, genus- och jämställdhetsfrågor och sexualitet. Det blir också utflykter till andra ämnesområden när jag hittar spännande infallsvinklar. Gillar utmaningen i att gestalta komplexa frågor och skeenden i en lättläst och lockande form. Arbetar mest med text men även med grafisk form och radio.

BAKGRUND:

Journalistutbildningen på JMG i Göteborg (150 hp) samt studier i statsvetenskap, antropologi, ekonomisk geografi, grafisk form och kommunikationsvetenskap. Jobbade på Landstingsvärlden och Sydsvenskan innan jag blev frilans 2002.

AKTUELLA UPPDRAGSGIVARE:

Vision, Ottar, forskning.se, Språktidningen, Civilekonomen, Arbetsliv, Veteranen

OCH…

Älskar allt som har med rytm att göra: Dansar salsa, lindy hop och spelar brasilianskt slagverk. Gör längre reportageresor då och då, hittills har resorna gått till Bolivia, Brasilien och Östafrika.

GÖR JUST NU:

Läser och skriver om delad ekonomi och trenden att inte äga själv utan hyra eller dela med andra. Kommer det påverka ekonomin och vårt sätt att se på konsumtion i grunden? Eller är det en övergående fluga? Det blir spännande att se.

ARBETSPROVER:

Delad bil ger dubbel glädje

Varför ha varsin bil, egen borrmaskin eller köpa ny festklänning – när man kan låna av andra? Allt fler väljer att dela och byta istället för att köpa nytt. Läs mer.

Publicerad i ABF:s tidning Fönstret, nr 1 2014

Yrken A-Ö Medvetet klass- och könsneutralt

Kan Arbetsförmedlingens yrkesvägledande material bidra till att ungdomar breddar sina val bortom sociala förväntningar? Ja, säger aktuell forskning. Samtidigt har många ungdomar redan med sig starka föreställningar som färgar tolkningen av texterna. Läs mer.

Publicerad i På jobbet, nr 2 2014

Könsskräck i konsten

Tecknade fittor provocerar. I Halmstad väckte en målning på en högstadieskola ramaskri. Och Nina Hemmingsson blev tvungen att dölja bilden av ett skrev på affischerna till en utställning. Varför väcker fittor och fel sorts nakenhet sådan upprördhet? Ottar synar höstens konstdebatter. Läs mer.

Publicerad i Ottar, nr 4 2013

Tema om skola på vetenskaplig grund

I 2010 års skollag står det att ”utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet”. I Tema Skola på vetenskaplig grund vill vi ge en övergripande bild av vad begreppen vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet innebär och hur de kan överföras till den praktiska verksamheten. Läs mer.

Publicerad på Vetenskapsrådets sajt forskning.se, dec 2013

Det bästa av två språkvärldar

Vi är nog många som suttit på en buss och fascinerat spetsat öronen åt samtal där flerspråkiga medpassagerare smidigt kastar sig mellan olika språk. Mitt i flödet av ett språk man inte begriper dyker det plötsligt upp ett ord eller en hel mening på svenska.

Vi tar till de medel vi har för att kommunicera med varandra. Och om det behövs kommer vi – medvetet eller omedvetet – att växla mellan olika språk. Läs mer

Publicerad i Språktidningen, augusti 2012

SAGT OM MIG:

Calle von Scheele, Farmacifacket:

”Tack för ett verkligt bra reportage! Det sitter perfekt i tidningen och ger svar på alla de frågor som i alla fall jag har i detta ämne. Dessutom är det så väldigt bra skrivet.”

Torbjörn Askman, Civilekonomen:

”Tack för en läsvärd text! Du skriver verkligen bra.”

Anna Sandström, redaktör forskning.se:

”Superbra jobbat – det har varit så kul och tryggt att jobba med dig och jag kommer rekommendera dig vidare.”