JOURNALISTISK INRIKTNING:
Skriver oftast om forskning och teknik, med tonvikt på energi, miljö, transporter och hållbar utveckling. Men också arbetsliv, hälsa, båtliv – och raka nyheter. Kan hantera en kamera.

BAKGRUND:
Utbildad på Journalisthögskolan i Göteborg. Reportervik på olika dagstidningar. Därefter tjugo år som nyhetsreporter på TT (Tidningarnas Telegrambyrå) i Göteborg. Verksam som frilans sedan år 2000.

AKTUELLA UPPDRAGSGIVARE:
ERA (Svensk Energi), Chalmers Magasin, Hav & Vatten.

OCH…
har även ett förflutet som operastatist, bilbyggare på Volvo och mopedbud i Paris. Tillbringar gärna sin lediga tid i cykelsadeln eller på havet.

ARBETSPROVER

Energilagring ger balans i elnäten

Om vi kunde spara på energin tills vi verkligen har nytta av den skulle vi inte behöva använda så mycket som vi gör. Det gäller både i elnäten och i många andra sammanhang. Läs här.

 

Publicerad i Energivärlden nr 5 2010.

 

I Taubes farvatten

Geografin är nästan alltid närvarande i Evert Taubes visor och berättelser. Inte minst när han rör sig i den svenska skärgården. Följ med på en tur. Läs här.

Publicerad i Trossen nr 3 2010

 

Rivningsmotståndaren som blev stadsförnyare

Under tjugo år som politisk ledare i Malmö bidrog Ilmar Reepalu till att ge staden en helt ny framtoning, inte minst genom en rad spektakulära byggprojekt och infrastruktursatsningar. Men han formades som stadsmiljöaktivist i Göteborg. Läs här.

Publicerad i Chalmers Magasin nr 1 2013