Magnus på plats på Kuba

kuba

På torsdagen dryftade Magnus Sundberg sitt dilemma med kollegorna i Pratminus fikarum. Det vad hög tid att välja tema för nästa nummer av Eyewitness.nu. Men vad? På fredagen föll det huvudspår han valt, en resa inom Europa. De lokala tolkarna var för dyra, det var tunt med uppslag på plats. Och tiden bara rann iväg. […]

Läs mer »

Månadens pratminus

niska2

– Det är som om det inte fanns några mellanhänder mellan mig och handen.

Armamputerade lastbilschauffören Magnus Niska från Haparanda berättar om hur mycket fingerfärdigare han blivit sedan han fått världens första tankestyrda robotarm, i en intervju för Chalmers Magasin nr 3/2016 av Björn Forsman.

Läs mer »

Magnus ställer ut på Frölunda Kulturhus

frolundakulturhus

Vad betyder yttrandefrihet för dig? Under den rubriken ställer Magnus Sundberg ut sina bilder på Frölunda Kulturhus. Bilderna är hämtade från det dokumentära bildmagasin Eyewitness.nu Hittills har det handlat om flyktingars kampa att ta sig in i EU, om mänskliga rättigheter i Palestina och om yttrandefrihet i Turkiet.

Läs mer »

Glad advent önskar vi på Pratminus

granenLäs mer »

Eyewitness.nu: Mellan två val

fejan_gno

I somras var det Brexit och i början på nästa år svär högerpopulisten Donald Trump presidenteden i Washington DC. I nya numret av det dokumentära bildmagasinet Eyewitness.nu, under söker Magnus Sundberg vilka lärdomar partierna i Sverige drar av Brexit och av valutgången i USA.

– Vi är vi halvvägs in i ett vägval om vilka värderingar som ska gälla i Sverige under nästa mandatperiod, säger Magnus Sundberg.

Läs mer »

USA-valet mer än Trump och Clinton

img_3036

Mats Fahlgren, som varit i USA vid presidentvalen 2008 och 2012, kunde inte hålla sig borta från 2016 års spektakulära duell Trump-Clinton. Men valen handlar om så mycket mer än Vita huset och kongressen. Enbart i Californien ska väljarna i folkomröstningar ta ställning till 17 olika förslag, till exempel om marijuana ska bli lagligt och […]

Läs mer »

På kurs och spaning i New York

img_9684

Sofia Brax är på skrivarkurs i New York och passar samtidigt på att spana in slutspurten i det amerikanska presidentvalet.        

Läs mer »

Invigt och klart

fullsizerender

Ett stort tack alla som kom och förgyllde vår inflyttningsfest! Pratminus Reportages nya lokaler kan nu ses som officiellt invigda!  

Läs mer »