Uppdrag Istanbul – nytt nummer av Eyewitness.nu

istanbul

Här finns konstnären som inte kompromissar, premiärministern som fick sparken, en censurerad komiker och en inblick i det mest förbjudna. Kommande temanummer av Eyewitness.nu har fokus på Istanbul, Turkiets största stad. Det nya numret släpps den 8 juni, i samband med ett evenemang kl 16:30–20.00, på Göteborgs litteraturhus, Lagerhuset, Heurlins plats 1. Eyewitness.nu ett 52 sidor stort […]

Läs mer »

Björn skriver om mörkning och tionde paragrafen

Björn Forsman

”Mörkar” svenska journalister uppgifter om exempelvis nationalitet och etnisk bakgrund i samband med rapportering om brott och andra negativa samhällsföreteelser? Javisst gör vi det. Det är en hederssak.”

Så skriver Björn Forsman i en debattartikel i senaste numret av tidningen Journalisten.

Läs mer »

Mats tecknar nytt ramavtal med Arbetsmiljöverket

AV-logo

Mats Fahlgren har fått förnyat förtroende att skriva för Arbetsmiljöverket (AV). Tillsammans med förre Pratminus-medlemmen Niklas Aronsson har Mats vunnit ett tvåårigt ramavtal om skribenttjänster, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Uppdragen inom ramavtalet innebär att skriva journalistiska texter – referat, intervjuer och reportage – till AV:s webb, intranät och nyhetsbrev. Och ibland även fotografera.

Mats och Niklas har haft ett liknande avtal med AV de senaste fyra åren.

Läs mer »

Månadens pratminus

– Vi områdeschefer ska inte hitta på saker. Carina Särnblom, områdeschef för äldreboende i Majorna-Linné​, berättar hur viktigt det är att cheferna lita på att omsorgspersonalen vet bäst, i en intervju med Fatima Grönblad för Suntarbetsliv.se.

Läs mer »

Pratminus flyttar flera meter

nhamng6

I höst flyttar Pratminus Reportage till nya, större lokaler i kvarteret intill, med finfin utsikt över Hamnkanalen.

Eventuellt kommer vi också att kunna att hyra ut några rum under hösten. Är du intresserad, hör av dig till oss.

Den 15 augusti ska vi vara på plats, och den nya adressen blir Norra Hamngatan 6.

Läs mer »