Glad sommar!

Valda delar av Pratminus Reportage avslutade säsongen med en sommarlunch. (Därmed inte sagt att inte en och annan kommer att jobba lite till …) Vi passar ändå på att önska alla kunder, leverantörer och kollegor en riktigt fin sommar!             Anders demonstrerar att han hänger med i sin tid, genom att […]

Läs mer »

Nu blir vi ännu bättre intervjuare

– En del tips är klart användbara. Som att man kan få ett starkare svar genom att ställa en ”svagare” fråga. Sedan är det alltid bra att bli påmind om vikten av att lyssna på både det som sägs med ord och med kroppsspråk, säger Camilla Adolfsson.
Hon har varit på kurs i intervjuteknik 2.0, om att intervjua särskilt svåra intervjupersoner.

Läs mer »

Magnus Sundberg blir ny medlem

Magnus Sundberg

I månadsskiftet juni/juli blir fotografen Magnus Sundberg ny medlem i Pratminus Reportage. Samtidigt slutar skrivande joruanlisten Elisabeth Klingberg, som var med och grundade frilansgruppen redan 1977. Här är en intervju med Magnus som vi publicerat tidigare. Vi tackar Elisabeth för alla år som härlig kollega och toppenjournalist, och säger välkommen till Magnus!

Läs mer »

Månadens pratminus

– Man ju inte sitta och tänka: Oj, vad många piruetter …

Baletteleven Tyra Medero berättar att för henne är balett en konstform som ska beröra, i en intervju med Lars Hjertberg för Göteborgs-Posten.

Läs mer »

Fatima modererar på West Pride

Under West Pride i juni agerade Fatima Grönblad moderator för ett miniseminarium i RFSUs tält, där Elina Pahnke berättade om boken Sexjournalen. – Elina berättade att hon och de andra författarna gjort boken, för att de vill erbjuda positiva och olika bilder av sex och sexualitet, som framförallt yngre kvinnor kan ta del av. Där det […]

Läs mer »