Hör Lars berätta om hur fotbollen kom till stan

Torsdag den 3 april klockan 18.30 berättar Lars Hjertberg om sin bok ”Alla helgons lag” i Landsarkivets hörsal på Arkivgatan 9.

Utöver anekdoter om flera av stadens stora fotbollsprofiler kommer det också att bli några ord om de skotska textilarbetare som på 1890-talet introducerade fotbollen i Göteborg.

Läs mer »

Lars Hjertberg tar priset

Lars Hjertberg fick på onsdagskvällen den 26 mars, i samband med Stockholms Byggnadsförenings årsmöte, motta 20 000 kronor ur stiftelsen för Olle Engkvist-priset.

Stipendiet ska stödja arbetet med att studera västsvenska idrottsplatser och dess roll som socialt nav och representant för den breda folkrörelsen.

Stockholms Byggnadsförening stiftades 1848 och främjar idéen om kunskapsutbyte, information och diskussion.

Läs mer »

Månadens pratminus

– Det är ett enkelt sätt att skratta på. Och lite kontrast till det jag jobbar med.

Ingrid Häggblom, socialsekreterare i Burlöv, berättar för Fatima Grönblad i tidningen Vision om sitt första besök på Lekklubben i Malmö.

Läs mer »

Nytt från tryckeriet: Företagshistorik om rederi

Sofia Brax har efter några års arbete slutfört den tredje och sista skriften med historik kring rederieföretaget Erik Thun AB.

Den sista skriften går tillbaka i tiden till rederiets grundande. Den spänner över
75 år och tre generationer men fokuserar främst på de händelser och milstolpar som de senaste 25 åren kommit att forma rederiets värderingar, affärsidé och verksamhet.

Läs mer »

Lars Hjertberg invald i Författarcentrum Väst

I mars 2014 valdes Lars Hjertberg in i Författarcentrum Väst.
Föreningen har cirka 300 yrkesverksamma författare i Västra Götalands, Hallands och Värmlands län som medlemmar, och står bland annat bakom landets ledande scen för uppläst litteratur: Poesi och prosa.
Lars Hjertberg har skrivit två böcker: ”Halva kungariket är ditt – svenska folkets kulturarv (Gullers förlag, 2008) och ”Alla helgons lag” (Votum förlag, 2012.)

Läs mer »